Het idee

Een aantal vrienden besloten om een bandje op te richten. Iets wat ze al 45 jaar geleden wilden doen. Maar ja, dat liep allemaal iets anders. Na een paar jaar bleek dat de wil en de muzikale aspiraties verschilden en uiteindelijk ging het plezier er af.
Er ontstond een idee om een Walk-in-Band te beginnen. Een band gebaseerd op muziek uit de sixties. Niet de poppy sixties, maar de provo- underground-sixties. Muziek die vervolgens nooit meer geëvenaard is. Muziek die een onderdeel van je leven werd.
En nog steeds. The Outsiders, Jefferson Airplane, Golden Earring, The Motions, The Who, Humble Pie, The Beatles, Stones, Kinks etc. etc.
Muziek met iets oorspronkelijks, een idee.

De Walk-in-Band moet dus een band worden van gelijkgestemden met dezelfde voorliefde voor die periode en de bovengenoemde bands. Als dit je aanspreekt meld je aan. Voorwaarde is wel, dat je het nummer of de nummers die je oefent een beetje onder de knie hebt. En aangeeft welk instrument(en) je speelt en of je ook zingt. Zangers en zangeressen zijn zeer welkom. Je hoeft geen Jimi of Janis te zijn als je er maar voor gaat. Oefenen thuis, repeteren in de studio.

Dit is dus het basisidee voor de Walk-in-Band. Met variaties in setlists en in/of wisselende samenstellingen. Rock, Pop, Blues, Soul, Ballads.

Vrijheid blijheid met hetzelfde streven om de muziek van je leven te spelen. Om het idee/concept te bewaken kan je dus alleen kiezen uit de songs vermeld op de site.

Nieuwe en eigen songs toevoegen gaat altijd in overleg met de oprichters.